در این بخش با توجه به درخواست های شما دوستان عزیز تصمیم گرفتم آموزش CSS ( cascade style Sheet را بطور مفصل برای شما دوستان قرار بدهم .
این متن آموزشی شامل 15 قسمت می باشد که از سایت http://forum.dpiguide.com گرفته شده است و نوشته آقای احمد سمیعی می باشد .همچنین هرجا که لازم بود تصحیحی صورت گرفته شده و یا مطلبی اضافه گردیده است .
شروع آموزش CSS قسمت اول : ( اصول ابتدایی )
CSS یا همان Cascading Style Sheet روشی است برای قالب بندی و طراحی اجزای صفحه از قبیل متن، تصویر، زمینه صفحه، کادرها و تقریباً هر چیزی که در طراحی صفحه استفاده می شود بدون استفاده از کدهای HTML. از طریق این استایل شیتها می توانیم از دوباره نویسی کدهای HTML که باعث مشکل شدن کد نویسی و همچنین کند شدن سرعت بارگذاری صفحه در اینترنت می شود جلوگیری کنیم. برای مثال می توانیم یک بار نوع فونت مورد استفاده در یک صفحه را تعیین کنیم و دیگر مجبور نباشیم کد مربوط به فونت را در صفحه به کار ببریم
CSS هم مانند جاوا اسکرپت این امکان را به ما می دهد که از یک فایل استایل خارجی برای تعیین خواص بخشهای مختلف صفحه های یک سایت استفاده کنیم. در این صورت می توانیم ظاهر همه صفحه ها را با ایجاد یک تغییر کوچک در فایل استایل خارجی تغییر دهیم. مثلاً فرض کنید که رنگ متن همچنین نوع فونت متن صفحه هایمان را در یک فایل استایل تعیین کرده ایم و از آن در طراحی چندین صفحه استفاده کرده ایم، حالا اگر بخواهیم رنگ متن همه این صفحات را تغییر دهیم تنها کافی است تا رنگ متن را در همان فایل استایل تغییر دهیم و نیازی به تغییر دادن صفحات نداریم
نحوه تعریف :
به چار روش یک استایل تعریف می شود :
- پیشفرض browser
- استایل خارجی ( در یک فایل با پسوند .Css و سپس خواندن آن در تگ <head> )
- استایل داخلی ( درون تگ <head> )
- استایل خطی ( نوشتن استایل برای هر تگ در خود تگ )
دقت کنید که ترتیب اولیت تعریف ها از پایین به بالا است . یعنی اگر یک استایل به دو صورت تعریف شده باشد اولیت با استایل شماره بیشتر است ( بالاترین اولیت با استایل خطی است ) .
نحوه تعریف هر کدام از استایل ها در درس های آینده توضیح داده خواهد شد.